Dostupni linkovi

ZAGREB


Odbrane hrvatskih generala Ante Gotovine, Ivana Cermaka i Mladena Markaca, optuzenih za zlocine nad srpskim stanovnistvom pocinjene u vreme operacije "Oluje" 1995. osporavaju nadleznost Haskog suda za zlocine za koje su optuzeni, prema dokumentima koje je u petak objavio Haski sud.
Njihovi advokati osporavaju da dokazi tuzilastva podrzavaju tezu da je u vreme i na prostoru koje obuhvata optuznica bilo stanje oruzanog sukoba, iz cega proizlazi i da tuzioci pogresno primenjuju medunarodno pravo.
Pocetak sudenja zakazan je za 7. maj.

ZAGREB
Francuska policija zaplenila je na jugu te zemlje veliku kolicinu oruzja s podrucja bivse Jugoslavije, ukljucujuci i 54 automatske puske Kalasnjikov (AK-47). U policijskoj akciji je privedeno 19 osoba medju kojima je i jedan Hrvat iz Bosne i Hercegovine, pise pariski dnevnik Figaro. Policija je pronasla jos dvadesetak pusaka, tridesetak revolvera i automatskih pistolja, vise od 300 kilograma municije, te dvadesetak detonatora, a akcija je izvedena zahvaljujuci "dojavi" iz izvora policije Srbije, tvrdi Figaro.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG