Dostupni linkovi

ZAGREB


Odbrane hrvatskih generala Ante Gotovine, Ivana Cermaka i Mladena Markaca, optuzenih za zlocine nad srpskim stanovnistvom pocinjene u vreme operacije "Oluje" 1995. osporavaju nadleznost Haskog suda za zlocine za koje su optuzeni, prema dokumentima koje je u petak objavio Haski sud.
Njihovi advokati osporavaju da dokazi tuzilastva podrzavaju tezu da je u vreme i na prostoru koje obuhvata optuznica bilo stanje oruzanog sukoba, iz cega proizlazi i da tuzioci pogresno primenjuju medunarodno pravo.
Pocetak sudenja zakazan je za 7. maj.

ZAGREB
Francuska policija zaplenila je na jugu te zemlje veliku kolicinu oruzja s podrucja bivse Jugoslavije, ukljucujuci i 54 automatske puske Kalasnjikov (AK-47). U policijskoj akciji je privedeno 19 osoba medju kojima je i jedan Hrvat iz Bosne i Hercegovine, pise pariski dnevnik Figaro. Policija je pronasla jos dvadesetak pusaka, tridesetak revolvera i automatskih pistolja, vise od 300 kilograma municije, te dvadesetak detonatora, a akcija je izvedena zahvaljujuci "dojavi" iz izvora policije Srbije, tvrdi Figaro.
XS
SM
MD
LG