Dostupni linkovi

Slučaj "Đinđić" - saslušavani svjedoci odbrane


Nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO), Boško Jović, kao svedok odbrane rekao je da je sa okrivljenim Zvezdanom Jovanovićem, koji je prema optužnici pucao na premijera Srbije Zorana Đinđića, razgovarao na dan atentata 12. marta 2003. godine u prepodnevnim časovima, tačnije petnaestak minuta pre dvanaest sati, u Jovanovićevom stanu na Bežanijskoj Kosi.

Prema optužnici, Jovanović je čitavo pre podne proveo u kancelariji u Ulici Admirala Geprata 14, odakle je izvršen atentat na Đinđića, a takođe, prema navodima optužnice, na premijera Srbije pucano je oko 12 časova i 30 minuta.

Svedok Jović je takođe ispričao da je 11. marta na granici sa Hrvatskom dočekao svog prijatelja Ivicu Matekovića, da je sa njim proveo dan u Beogradu, a potom ga 12. marta, pre podne, iz Novog Sada odvezao u Rumu gde je Mateković ostavio svoj džip kako bi se vratio u Hrvatsku. Prema Jovićevim rečima u dva navrata proveravao je da li je Mateković prešao granicu, kao i da li je stigao u Zagreb.

Zamenik specijalnog tužioca, Jovan Prijić, kazao je da Jovićev iskaz smatra neistinitim.

Svedok Radivoje Stojanović, kriminalistički tehničar, koji je obavio uviđaj ispred zgrade Vlade Srbije nakon ubistva premijera, izjavio je da lice mesta nije bilo adekvatno obezbeđeno i da je o tome obavestio svog starešinu. „Ispred zgrade Vlade je bilo mnogo ljudi i istražnom sudiji Aleksandru Čoliću rekao sam da ne mogu da obezbedim lice mesta“, ispričao je Stojanović.
XS
SM
MD
LG