Dostupni linkovi

TEHERAN


Iran je u nedelju upozorio Izrael da će odgovoriti na svaki eventualni vojni napad. Ova je reakcija uslijedila nakon što su britanski mediji prenijeli da vlasti u Tel Avivu prave planove za uništavanje iranskih postrojenja za obogaćivanje urana.
Portparol iranskog Ministarstva vanjskih poslova Mohammad Ali Hosseini kaže da svaka akcija protiv Irana neće ostati bez odgovora, a agresor će zažaliti istog momenta.
Ministarstvo vanjskih poslova Izraela demantiralo je tvrdnje britanskih novina o postojanju bilo kakvih planova za uništavanje atomskih postrojenja u Iranu.
Izraelski ministar Zeev Boim: "Mislim da Izrael ne treba biti u prvom planu kad su te stvari u pitanju. Čuo sam za napise u stranim novinama i mislim da takva nagadjanja ne treba komentirati. Bolje je da stojimo po strani i podržavamo medjunarodnu zajednicu u njenim naporima da zaustavi iranski nuklearni program", izjavio je izraelski ministar Boim.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG