Dostupni linkovi

PODGORICA


Socijalistička Narodna Partija Crne Gore i Demokratska Partija Socijalista formirali su danas vlast u Kolašinu što je prvi koalicioni ugovor izmedju ove dve partije od kada su nastale pre deset godina, cepanjem DPS-a. Prema danas potpisanom sporazumu SNP-u će pripasti 60, a DPS-u 40 posto vlasti. Kolašinski SNP je u koaliciju ušao mimo volje centrale u Podgorici. Rukovodstvo stranke je naime na Kongresu usvojilo Deklaraciju po kojoj neće sklapati koaliciju s Demokratskom partijom socijalista Mila Djukanovića. No prema izjavi lokalnog funkcionera SNPa Milete Bulatovića, odluka o koaliciji donesena je u interesu gradjana Kolašina.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG