Dostupni linkovi

SARAJEVO


Policijski komesar kantona Sarajevo Himzo Selimović izjavio je da je policija u stanju da obezbedi potpuno siguran ambijent za sve medjunarodne i domaće zvaničnike koji borave u Sarajevu. On je kazao da nema nameru da polemisse s premijerom Republike srpske koji je u sredu izjavio da je Sarajevo za njega nesiguran grad, precizirajući da "nikada do sada nijednom zvaničniku koji je došao nije bila ugrožena bezbednost u glavnom gradu BiH.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG