Dostupni linkovi

Uhapšen vladin zvaničnik zbog oružja


Posle informacije da je policija zaplenila veliku količinu naoružnja i pritom uhapsila tri osobe, od kojih je jedan zvaničnik kosovske Vlade, opozicija je optužila institucije za umešanost u kriminal.

U akciji pripadnika Kfora i Kosovske policijske službe u utorak uveče u opštini Glogovac u jednom kombiju pronađena je značajna količina naoružanja i municije i uhapšene su tri osobe, jedan savetnik u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, a dvojica funkcioneri Alijanse za budućnost Kosova.

Povodom toga u Skupštini je vođena žustra debata. Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova, Jakup Krasnići, zatražio je od Vlade odgovornost:

“U kriminal su umešane institucije koje treba da se protiv njega bore.”

Krasnići je dodao da su pripadnici Kfora i policije uhvatili vladine zvaničnike na delu i da se zato ne može tako lako preći preko odgovornosti Vlade. Premijer Agim Čeku je kazao da razume zabrinutost povodom kriminalnih dela, ali i dodao da su odgovorni uhapšeni stoga svake optužbe na račun Vlade nisu utemenjene:

“Ja se u ime vlade distanciram od ovog akta. Nemojmo žuriti sa političkim osudama, jer ako je jedan član porodice umešam ne znači da je i cela porodica.”

U međuvremenu Alijansa, čiji je Čeku član, osudila je ponašanje dvojice njenih članova i istakla da se svako mora suočiti sa svojim delima. Predsednik Kosova Fatmir Sejdiju oštro je osudio ponašanje visokog zvaničnika kosovske Vlade. Vladajuće stranke su čestitale organima bezbednosti i ministru unutrašnjih poslova na uspešnoj operaciji konfiskovanja ilegalnog naoružanja.
XS
SM
MD
LG