Dostupni linkovi

TEHERAN


Iranski ministar unutarnjih poslova potvrdio je da bivši predsjednik Ali Akbar Hashemi Rafsanjani vodi u utrci za Vijeće stručnjaka Irana, tijela sastavljenog od islamskih klerika, koje se nalazi na samom vrhu piramide moći iznimno složene mreže iranskih vjerskih institucija. Konačni rezultati izbora trebali bi biti poznati do kraja dana.

TEHERAN
Teheran će nastaviti razvoj svog nuklearnog programa čak i ako UN uvedu sankcije Iranu, objavilo je danas iransko ministarstvo vanjskih poslova.

NEW YORK
Magazin "Time" je, kao i svake godine, objavio dobitnika nagrade za osobu godine. Ove godine to su Internet korisnici. U obrazloženju se kaže da je odluka donosena zbog načina na koji Internet mijenja poimanje moći medija kroz blogove, video klipove i web mreže.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG