Dostupni linkovi

BAKU


Skoro 99 odsto stanovnika separatisticcke oblasti u Azerbejdzanu, Nagorno Karabh, podrzzalo je u nedelju na referendumu novi ustav koji definisse ovu regiju kao nezavisnu drzzavu. Ova enklava sa veccinskim jermenskim stanovnisstvom otcepila se od Republike Azerbejdzan 1988. godine u vreme dok je joss bila u sastavu bivsseg Sovjetskokg Saveza. U ratu koji je usledio poginulo je 30 hiljada ljudi. Azerbejdzan je odbacio juccerassnji referendum kao nelegalan.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG