Dostupni linkovi

NEW YORK


Ekstremisti bi mogli pokušati destabilizirati Kosovo, upozorio je Kofi Annan u izvještaju koji je objavljen na službenoj internet stranici Vijeća sigurnosti UN . Glavni tajnik je u izvještaju koji će 13. prosinca predočiti Vijeću sigurnosti istaknuo da "razvoj politiće situacije neće diktirati ulica". Annan navodi da su "ekstremisti sa svih strana spremni iskoristiti opće nezadovoljstvo."Neizvjesnost i frustracija prevladava medju Srbima i ostalim manjinskim zajednicama, što povećava potencijalnu nestabilnost u očekivanju političkog rješenja statusa, ocijenio je glavni tajnik UN.
Annan je takodjer upozorio i da se nikava unilateralna akcija neće tolerirati.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG