Dostupni linkovi

KIJEV


Proruska kolalicija u ukrajinskom parlamentu smenila je u petak prozapadnog sefa diplomatije Borisa Tarasijuka, i bliskog predsedniku Viktoru Jussccenku.
Pre dva dana dosslo je do tenzije izmedju proruskog premijera Viktora Janukovicca i Tarasjuka koji je pokussao da sprecci njegovu posetu SAD.
Parlament je istovremeno smenio i ministra unutarnjih poslova Jurija Lutsenka, takodje blizkog predsedniku Jussccenku. Ssef ukrajinske drzzave je u cetvrtak izjavio da poslanici nemaju pravo da smenuju ove zvanicnike bez njegovog pristanka.
Viktor Jussccenko je nakon vissemeseccne parlamentarne blokade letos poverio mandat svom nekadassnjem rivalu na predsednicckim izborima Viktoru Janukoviccu, jer je njegova stranka osvojila najvisse glasova na izborima.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG