Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je za skidanje oznake "državna tajna" s dokumenata sa sjednice Vrhovnog savjeta odbrane na kojoj je raspravljano o skrivanju haškog optuženika Ratka Mladića.
Sjednica VSO o kojoj je riječ održana je 1. februara, a na njoj je načelnik Vojno-sigurnosne agencije Svetko Kovač usmeno podnio izvještaj o rezultatima saradnje s Haškim tribunalom, koji je označen kao strogo povjerljiv i predstavlja državnu tajnu.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG