Dostupni linkovi

Ministar Petković podneo ostavku


Premijer Čeku je rekao da mu je Petković tokom današnjeg susreta saopštio ovu odluku:

“On razume da nagomilani problemi čine nemogućim njegov dalji ostanak na čelu ovog ministarstva i on je ponudio ostavku. Ja sam normalno prihvatio ostavku.“

Premijer je rekao da će Petković u ponedeljak predati ostavku i početi primopredaju dužnosti ministra. Ima mnogo sumnji o zloupotrebi fondova koje su učinile nemogućim dalje obavljanje zadataka ministru Petkoviću, pojasnio je Čeku. Zbog novostvorene situacije, jednostavno, Ministarstvo na čelu sa ministrom Petkovićem ne može biti funkcionalno i to je dovoljno da se on udalji iz ovog ministarstva, rekao je Čeku, odgovarajući na pitanje o političkoj odgovornosti ministra Petkovića.

Čeku je rekao da će nalazi finansijkih kontrola u Ministarstvu povratka sada biti predati tužilaštvu:

«To je stvar zakonske procedure. Mi ne možemo uzeti ulogu istrage. Ovim se ne okončava slučaj ovog ministarstva i korišćenja budžetskih sredstava.»

Premijer je najavio da će od ponedeljka funkciju ministra vršiti sadašnji stalni sekretar Ministarstva za povratak i zajednice Branislav Grbić.

Saglasnost za smenu ministra Petkovića je dao i šef UNMIK-a Joakim Riker, koji je rekao da Ministarstvo za povratak nije funkcionisalo kako je trebalo, niti u odnosu na UNMIK, niti na Program za razvoj UN (UNDP), preko koga su realizovani projekti za organizovani i pojedinačni povratak.
XS
SM
MD
LG