Dostupni linkovi

NJU DELHI


Indija i Kina su danas objavile da che osnazziti veze i udvostrucciti medjusobnu razmenu na 40 milijardi dolara do 2010. godine.
Kineski predsednik Hu Dzzintao boravi u ccetvorodnevnoj poseti Indiji radi "cementiranja" veza dva azijska dzina, cciji su odnosi decenijama pod senkom pograniccnog rata i rivalstva oko njihovih uloga u regionu.
Hu Djintao je istakao da su se dve zemlje obavezale da ce resiti pogranicne sporove koji su 1962. doveli do rata na Himalajima.
To je prva poseta ednog kineskog lidera Indiji u poslednjih 10 godina.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG