Dostupni linkovi

HAG


Sudsko veche Hasskog tribunala nalozzilo je danas Tuzzilasstvu da za najmanje trechinu smanji optuzznicu protiv bivsseg naccelnika Generalsstaba Vojske Jugoslavije Momccila Perissicha, koji je u 13 taccaka optuzzen za zloccine protiv ccoveccnosti i krssenje zakona i obiccaja ratovanja u Hrvatskoj i BiH.
Veche predsedavajucheg Patrika Robinsona (Patrick) dalo je tuzziocima rok do 4. decembra da predlozze na koji bi naccin broj taccaka ili navoda o zloccinima u njoj, mogla biti smanjena. Kao podatak koji pokazuje da je optuzznica preobimna, sudije su navele da
je na preliminarnom spisku optuzzbe ccak 336 svedoka.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG