Dostupni linkovi

MOSKVA


Ruska obavestajna sluzzba (FSB) demantovala je bilo kakvu umessanost u navodno trovanje svog bivsseg agenta Aleksandra Litvninenka u Londonu.
Litvinenko se razboleo 1. novembra nakon ruccka sa jednim Italijanom koji mu je kazao da ima informacije o ubistvu ruske novinarke Ane Politkovske, o kojem je bivssi agent vodio istragu, preneli su britanski mediji. Litvinenko je smessten u bolnicu sa simptomima trovanja opasnim po zzivot.
Posle devet meseci provedenih u zatvoru, Litvinenko je napustio Rusiju i u novembru 2000. zatrazzio azil u Velikoj Britaniji, dve godine nakon ssto je javno optuzzio svoje nadredjene u Sluzzbi bezbednosti (FSB) da su mu naredili da ubije tajkuna Borisa Berezovskog, u to vreme mochnog insajdera u Kremlju.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG