Dostupni linkovi

LONDON/VASSINGTON


Britanski premijer Toni Bler trebalo bi danas da razgovara sa cclanovima americcke grupe za Irak na ccijem je ccelu bivsi drzzavni sekretar Dzejms Bejker. Toni Bler je u ponedeljak izjavio da Sirija i Iran treba da igraju konstruktivniju ulogu u Iraku, u suprotnom rizikuju izolaciju. Jedna od preporuka Bejkerovog tima tokom juccerassnjeg susreta sa predsednikom SAD Dzordzom Bussom, bila je i dijalog sa Iranom i Sirijom, koje Bela kucca optuzzuje za podsticanje nasilja u Iraku.
Buss je medjutim izjavio sinocc nakon susreta sa izraelskim premijerom Ehudom Olmertom da se Iran mora suocciti sa "ekonomskom izolacijom" ukoliko nastavi da razvija svoj nuklearni program, dodajucci da vlasti u Teheranu predstavlja "pretnju miru u svetu".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG