Dostupni linkovi

VASINGTON


Američku političku scenu samo nekoliko dana uoči izbora za Kongres u petak je potresao novi seksualni skandal pošto je pastor Ted Hagard, predsednik Nacionalnog evangeličkog saveza, podneo ostavku jer su objavljene tvrdnje bivše muške prostituke da je pastor tri godine bio njegov redovit klijent.
Pastor Hagard, jedan od najuticajnih evangelisticckih čelnika u SAD-u, poznat kao zestoki protivnik istospolnih brakova, privremeno se povukao s mesta primasa Crkve Novog života u Colorado Springsu i podneo je ostavku na dužnost predsednika Nacionalnog evangeličkog saveza.
Pedesetgodišnji Hagard, otac petoro dece, negirao je optužbe, rekavši da "nikada nije imao homoseksualne odnose ni s kim" i da je "veran svojoj supruzi".
Evangelisti su deo izborne baze Republikanske stranke.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG