Dostupni linkovi

ZAGREB


Bivssi komandant odbrane Osijeka Branimir Glavass pocceo je danas sstrajk gladju u zagrebacckom zatvoru Remetinec, gde je pritvoren zbog sumnje za uccestvovanje u ratnom zloccinu nad srpskim civilima.
Glavassev advokat Ante Madunich rekao je da se njegov klijent odluccio na taj potez zbog, kako je istakao, apsurdne situacije u kojoj se nassao.
On je istakao da se Glavass, osim ssto se protiv njega u Zagrebu vodi postupak u kome je optuzzen za likvidaciju dve i muccenje tri osobe srpske nacionalnosti, poznat kao sluccaj "garazza", sada tereti i za za ubistva Srba, u "sluccaju selotejp" s kojim nema apsolutno nikakve veze, kazao je Madunicc.
Branimir Glavas od sinoc se nalazi u pritvoru gde je dossao dobrovoljno, nakon ssto mu je Mandatno imunitetska komisija hrvatskog Sabora jucce oduzela poslaniccki mandat na odvojen zahtev suda u Zagrebu i Tuzzilastva.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG