Dostupni linkovi

PARIZ


U Parizu se dogodio novi incident, kada je desetak maskiranih muskaraca, od kojih su petorica bila naoruzana, izbacili vozaca i putnike autobusa i potom ga spalili.
Najnoviji incident dogodio se u noci izmedu srede i cetvrtka, dan uoci prve godisnjice masovnih nereda u francuskim predgradjima.
Napad je izvrsen u Banjoleu, u pariskom departmanu Sena-Sen Deni, gde su proslogodisnji neredi i poceli 27. oktobra.
Lokalna udruzenja i policija strahuju da bi u siromasnim francuskim predgradima ponovo moglo doci do nemira nalik proslogodisnjim, u kojima su stotine ljudi povredjene, a spaljeno preko deset hiljada vozila.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG