Dostupni linkovi

ZAGREB


Potrebno je poduzeti mjere koje će omogućiti da Bosna i Hercegovina funkcionira i opstane kao jedinstvena država, a to podrazumijeva i jačanje središnjih institucija te države, izjavio je u četvrtak predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić tokom susreta s visokim predstavnikom međunarodne zajednice za BiH Christianom Schwartz-Schillingom.
Schwartz-Schilling je izrazio punu saglasnost s Mesićevim pogledima, istaknuvši kako su mu savjeti državnika iz regije, poput hrvatskog predsjednika, iznimno dragocjeni u obavljanju dužnosti.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG