Dostupni linkovi

Status ne rešava sve probleme


Ponavljajući stavove koje je izrekao juče tokom sastanaka sa najvišim predstavnicima institucija Kosova, da će se pitanje statusa rešiti tokom ove godine i da Ustav Srbije i referendum o Ustavu ne mogu uticati na proces statusa, Vizner je u Klini rekao da je rešavanje statusa samo jedno poglavlje procesa i da će institucije Kosova posle statusa imati mnogo posla. “SAD su opredelene da se proces statusa Kosova okonča tokom ove godine na osnovu principa Kontakt-grupe”, rekao je Vizner ističući kako rešavanjem statusa neće se rešiti svi problemi.

Pored sastanka sa predsednikom Opštine Klina Freng Djetajem, Vizner je posetio i selo Videja, na nekoliko kilometara od Kline, u kojem zajedno sa Albancima i Romima živi oko četvrdesetak povratničkih srpskih porodica. On je u Klini obišao porodicu Pavlović u čiji je stan prošlog meseca bila bačena bomba:

«Napad na ovu porodicu je kriminalni akt koji šteti budućnosti Kosova.»

Vladika Teodosije koji se u Klini susreo sa ambasadorom Viznerom je zahvaljujući se američkom posredniku kazao kako su ovakve posete podrška Srbima da ostanu i žive na Kosovu. Tokom jučerašnjeg dana ambasador Vizner se susreo sa najvišim predstavnicima institucija Kosova, liderom DPK, Hashimom Thaqi i predstavnicima kosovskih medija.
XS
SM
MD
LG