Dostupni linkovi

BANJA LUKA


Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) nece ni razmatrati izvestaj Direkcije za reformu policije, jer on za nas ne postoji i Direkcija nema legitimitet, izjavio je danas lider te stranke Milorad Dodik.
On je kazao da to telo nije formirano u skladu sa Sporazumom o reformi policije.
Jedan od nedostataka, kako je naveo, jeste da u Direkciji sa odlucujucim mandatom sedi stranac, sto je krsenje Spoarzuma, a uveden je i princip preglasavanja kao metod rada, mada u Sporazumu pise da se odluke donose konsenzusom. Dodik je naveo i da je u Direkciji samo jedan predstavnik iz RS-a, a ostali su iz drzavnih organa i FBiH.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG