Dostupni linkovi

ZAGREB


Ministarstvo unutrassnjih poslova Hrvatske (MUP) odbacilo je danas izjavu Branimira Glavassa da je montiran "sluccaj selotejp", kako su mediji prozvali sluccaj ubistva srpskih civila u Osijeku 1991. i 1992.
Glavass je na konferenciji za novinare u nedelju odbacio bilo kakvu povezanost sa "sluccajem selotejp", ocenivssi da je recc o pokussaju montazze komandanta Policijske uprave osjeccko-baranjske Vladimira Fabera koji je osumnjiccenima za ubistva civila na Dravi savetovao da Glavassa optuzze i da che im sve biti oprossteno.
Istražni sudija Županijskog suda u Osijeku doneo je 19. i 22. oktobra rešenje o sprovođenju istrage nad šestoricom osumnjičenih da su počinili ratni zločin nad srpskim civilima krajem 1991. i poccetkom 1992. godine.
Njima je odredjen pritvor od mesec dana zbog opasnosti od ometanja istrage.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG