Dostupni linkovi

SARAJEVO


Visoki predstavnik u BiH Kristijan SSvarc-SSiling pozvao je danas u ime Upravnog odbora Vecha za implementaciju mira (PIC) zvaniccnike u BiH da odmah poccnu sa usvajanjem zakona o reformi policije i da usvoje amandmane na Ustav BiH", kao i da prestanu sa predizbornom retorikom.
SSiling je na konferenciji za novinare u Sarajevu kazao da ne sme visse biti zastoja i ccekanja u usvajanju tih reformi i poruccio politiccarima u BiH da prestanu da koriste predizbornu retoriku.
Predstavnicima Republike Srpske, kazao je Ssvarc-SSiling, jasno je recceno da moraju da uccestvuju u radu Direkcije za reformu policije, kako bi se policija u BiH entitetskih transformisala na drzzavni nivo.
Veche za implementaciju mira (PIC) je formirano u decembru 1995. godine u Londonu. PIC se sastoji od 55 zemalja i organizacija koje na razliccite naccine pruzzaju podrssku mirovnom procesu u BiH.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG