Dostupni linkovi

LONDON


Ministri spoljnih poslova Kine, Sjedinjenih Država, Francuske, Velike Britanije, Rusije i Nemačke izrazili su na sastanku u Londonu razocarenje nespremnossccu Irana da odustane od obogaccivanja uranijuma. Oni su saopsstili da cce sada zapocceti konsultacije o sankcijama Ujedinjenih nacija protiv vlasti u Teheranu. Rezolucijom Saveta bezbednosti iz jula zatrazzeno je od Irana da do kraja avgusta ispuni zahtev medjunarodne zajednice. Evropska trojka, Francuska, Velika Britanija i Nemaccka ponudile su sredinom godine paket podsticajnih mera Teheranu u zamenu za njegovo odustajanje od obogaccivanja uranijuma. Vissemeseccni pregovori komesara EU Havijera Solane i ssefa iranske delegacije Alija Laridzanija nisu dali rezultate.
Iranski predsednik Mahmoud Ahmedinajad izjavio je danas da je Teheran spreman na prevladavanje krize razgovorima, ali da neće prekinuti obogaćivanje uranijuma.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG