Dostupni linkovi

BEOGRAD


Danas je pred Vechem za ratne zloccine Okruzznog suda u Beogradu poccelo sudjenje osmorici optuzzenih pripadnika Zzandarmerije Srbije za ubistvo 48 Albanaca, cclanova nekoliko porodica Berissa svih uzrasta, 1999. godine u Suvoj Reci na Kosovu.
Donedavni pomochnik komandanta ZZandarmerije Radoslav Mitrovich, u vreme zloccina komandant 37. odreda Posebnih jedinica policije (PJP) "Nisski odred", rekao je da se ne osecca krivim po optuznici za naredjivanje ratnog zlocina.
Drugooptuzzeni je tadassnji komandir policije u Suvoj Reci Radojko Repanovich, a trecheoptuzzeni njegov pomochnik Nenad Jovanovich.
Policajci iz Suve Reke Sladjan CCukarich, Miroslav Petkovich, Zoran Petkovich i Ramiz Papich, te pripadnik Resora drzzavne bezbednosti Milorad Nissavich, optuzzeni su za izvrssenje zloccina 26. marta 1999. godine tokom NATO bombardovanja, u "Berisstanskom naselju" gde je zzivelo visse porodica Berissa.
Po naredjenju hasskog begunca generala policije Vlastimira DJordevicha, deo lesseva je hladnjaccama prevezen i zakopan u masovnu grobnicu na poligonu Specijalnih antiteroristicckih jedinica policije u Batajnici.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG