Dostupni linkovi

SARAJEVO


Predizborna šutnja uoči opštih izbora u BiH nastupila je jutros u 07.00 sati, 24 sata pred otvaranje biračkih mjesta u nedjelju, 1. oktobra. Gradjani BiH, njih dva miliona i 755 hiljada s pravom glasa, biraće tri člana državnog Predsjedništva, poslanike u Zastupničkom domu parlamenta BiH, predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, poslanike u Narodnoj skupštini RS, Zastupničkom domu parlamenta Federacije i poslanike u skupštinama deset kantona u Federaciji BiH. Na opštim izborima kandidirano je 36 političkih stranaka, osam koalicija i 12 nezavisnih kandidata.
Izborni proces nadgledaće 350 medjunarodnih promatrača a u organizaciju izbora biće utrošeno oko devet miliona maraka iz budžeta BiH i opštinskih budžeta.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG