Dostupni linkovi

NJUJORK


Specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija Marti Ahtisari predlozicce ressenje za status Kosova u novembru a mozzda ccak i ranije, izjavio je agenciji Rojters jedan zapadni diplomata.
SSefovi diplomatija zemalja cclanica Kontakt grupe slozzili su se u sredu u Njujorku da pitanje statusa Kosova treba ressiti do kraja godine. Oni su ovlastili Ahtisarija da predlozzi ressenje.
Pomochnik americckog drzzavnog sekretara za evropske poslove Danijel Frid izjavio je da ni Beograd ni Prisstina neche mochi jednostrano da blokiraju napredak procesa utvrdjivanja statusa Kosova.
On je rekao posle sinochnog sastanka da su ssefovi diplomatija ssest zemalja cclanica pozvali kosovske institucije da ubrzaju primenu standarda koje su definisale Ujedinjene nacije, a zvaniccni Beograd je kritikovan zbog opstrukcije uccesscca lokalnih Srba u kosovskim institucijama.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG