Dostupni linkovi

BEC


Iran je ponovo u ponedeljak zapretio da ce "smanjiti" saradnju s Medunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA), u slucaju da Savet bezbednosti uvede sankcije zbog njegovog nuklearnog programa.
Iranski potpredsednik Gholamreza Aghazadeh je tokom zasedanja Generalne skupsstine Medjunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u Beccu ostavio moguccnost pregovora.
Sef ove organizacije Mohammed El Baradei izrazio je nadu da ce biti otvoreni pregovori izmedu Irana i medjunarodne zajednice o razresavanju spora oko nuklearnih aktivnosti Teherana.
Francuski predsednik Zzak Ssirak (Jacques Chirac) je zatrazio u ponedjeljak nastavak dijaloga s Iranom, predlazzucci da pet stalnih cclanica Saveta bezbednosti plus Nemaccka odustanu od obraccanja svetskoj organizaciji.
Ovo je prvi put da jedan evropski lider jasno izrekne da obustavljanje obogacivanja uranijuma nije "preduslov" za pregovore medjunaroddne zajednice i Teherana.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG