Dostupni linkovi

PODGORICA


Crnogorski premjer Milo Djukanovic rekao je da je bilo nuzzno hapssenje 14 lica albanske nacionalnosti osumnjiccenih za terorizam da bi se zasstitio ustanvi poredak Crne Gore i bezbednost gradjana.
"Da nije bilo neophodna ne bi smo je preduzeli", kazao je Djukanovicc povodom antiteroristiccke akcije policije u Tuzima u subotu.
Direktor Uprave policije Veselin Veljovich reako je za Vijesti da su je akcija "Orlov let" izvedena u saradnji sa Agencijom za nacionalnu bezbednost i u koordinaciji sa specijalnim tuziocem za organizovani kriminal Stojankom Radovic i vrhovnim drzavnim tuziocem Vesnom Medenicom. Crnogorska policija je u ovoj akciji saradivala i sa albanskom policijom. Veljovic je rekao da se uskoro mogu ocekivati i nova hapsenja u Crnoj Gori, ali i u Albaniji i na Kosovu gde se navodno nalaze preostali kraci ove teroristicke organizacije. Policija che detalje akcije saopsstiti u ponedeljak.
Zbog akcije su osstro protestvovale dve albanske stranke Demokrstki savez u Crnoj Gori i Alabanska alternativa.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG