Dostupni linkovi

RIM


Šef talijanske vlade Romano Prodi primit će danas u Rimu glavnog iračkog pregovarača o nuklearnom programu Alija Larijanija u okviru posredovanja s Teheranom, priopćila je njegova press služba. Larijani se jučer u Madridu sastao s glavnim tajnikom UN-a Kofijem Annanom, koji je zatražio od Teherana "garancije" o mirnodopskom karakteru njegovog nuklearnog programa.

BRUXELLES
Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana izjavio je da će se u subotu sastati sa šefom iranskog pregovaračkog tima Alijem Laridžanijem radi razgovora o iranskom nuklearnom programu. Solana je rekao da ide na ovaj sastanak s nadom da "on neće propasti i da će se postići najbolji rezultat".

JERUZALEM
Izrael je objavio da će u roku od 48 sati ukinuti i pomorsku blokadu Libanona nakon što dobije obavijest da se se UN-ove medjunarodne pomorske snage rasporedila u moru ispred libanonske obale. Sinoć je ukinuta i zračna blokada Libanona.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG