Dostupni linkovi

GUČA


Referendum o nezavisnosti Republike srpske je neizbježan, jer je Bosna i Hercegovina dugoročno neodrživa, ocijenio je premijer RS Milorad Dodik, koji kao gost srbijanskog premijera Vojislava Koštunive prisustvuje danas u Guči Dragačevskom saboru trubača.
Prema njegovim riječima, osnovni uvjet da RS ostane u BiH je davanje garancije da neće prevladati majorizacija i radikalni islam.
Navodeći da u Banjaluci pažljivo prate pregovore o Kosovu, Dodik je rekao da će u slučaju nezavisnosti pokrajine to osnažiti i razmišljanja ljudi u RS o jednakom pravu.
On je naveo da je priča o pripajanju RS-a Srbiji "ranije upropaštena" i da je neophodno legalizirati međusobnu saradnju Beograda i Banja Luke.
“Nije dobro vrijeme za referendum zato što to realno Srbija ne može podržati, zbog unutrašnjih problema. Ali kada iza sebe ostavite Kosovo i neke druge priče, onda se može graditi priča o tome”, kazao je Dodik beogradskim medijima.
Otvarajući 46. ti Sabor u Guči srbijanski premijer Vojislav Koštunica poručio je da je "srpska truba prešla Drinu i da se već četiri godine čuje u Banja Luci", gde se održavaju predtakmičenja za Dragačevski sabor.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG