Dostupni linkovi

SARAJEVO


Džamija nije mjesto za političko natjecanje, već mjesto poštovanja svih muslimana, kaže se medju ostalim u poruci koja je upućena sa današnje sjednice Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Najviši islamski dužnosnici pozivaju, uoči početka predizborne kampanje za opšte izbore, sve političke stranke u BiH da poštede džamije, imame, simbole i temeljne vrijednosti Islamske zajednice od političke zloupotrebe.
"U namjeri da bude i ostane moralna savjest kod svih svojih članova bez obzira na njihovu stranačku pripadnost, IZ-a neće promovirati niti jednu političku stranku ili pojedinca. Prostori Islamske zajednice, kao što su džamije, mektebi, medrese, te javni vjerski skupovi, kao što su mevludi, otvaranje džamija i drugo ne mogu se koristiti za promociju bilo koje političke stranke ili pojedinca", kaže se u saopštenju s današnje sjednice Rijaseta.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG