Dostupni linkovi

NEW DELHI


Indijska je policija zamolila 13 stranaca – muslimana, medju kojima i tri Britanca da napuste zemlju, nakon što su zatečeni u džamiji u gradu Roorkee. Oni su, prema policijskim izvorima imali turističku vizu, a s tom vrstom boravka nemaju pravo sudjelovati u religijskim obredima u Indiji.
Teroristička mreža Al-Qaeda je zaprijetila da će prije nacionalnog praznika 15. augusta izvesti napade na New Delhi i Bombay , upozorila je u petak američka ambasada u Indiji.
Do ovih informacija su došle obavještajne službe povezane s indijskom vladom. Međunarodni aerodorm u New Delhiju je u četvrtak aktivirao "crvenu uzbunu", nakon što je u Velikoj Britaniji otkriven plan da će avioni redovne linije za SAD biti napadnuti.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG