Dostupni linkovi

NJUJORK/ KROFORD


Predstavnici pet stalnih clanica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija - Sjedinjene Drzave, Velika Britanija, Kina, Rusija i Francuska – razmatra u ponedeljak vecce zahtev libanske vlade da se tekst americko-francuske rezolucije o prekidu sukoba na Bliskom istoku, dopuni delom koji ce predvidjeti povlacenje izraelskih snaga s juga Libana. Americki predsednik Dzordz Buss (George W. Bush) izjavio je danas da zeli da sto pre bude usaglasena ovaj dokument u cilju zaustavljanja nasilja. On je pozvao Iran i Siriju da obuzdaju Hezbolah.
"Rezolucija Saveta bezbenodsti ima za cilj da osigura uklanjanje glavnog povoda za rat – cinjenice da je Hezbolah u Libanu drzava u drzavi. Hezbolah je oruzani pokret koji je izazvao krizu. Dakle, kakva god na kraju bila rezolucija, ona se mora odnositi na glavni uzrok krize," izjavio je americki predsednik.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG