Dostupni linkovi

BEČ / BEOGRAD


Beogradski mediji su saopštili da će delegacija Srbije u ponedeljak u Beču prisustvovati nastavku pregovora o Kosovu iako su protekle sedmice srpski pregovarači najavljivali zahtev za promenu dnevnog reda sastanka.
Kancelarija međunarodnog posrednika posrednika Martija Ahtisarija (Martti Ahtisaari) je saopštila da nije zvanično potvrđeno prisustvo delegacije Srbije, ali da su pripreme sastanka u toku budući da u medijima postoje navodi u medijima da će srpski pregovarači doći u Beč.
Marko Jakšić, Srbin sa Kosova, koji je do sada bio član delegacije Srbije, danas je potvrdio Radiju Slobodna Evropa navode prištinske "Kohe Ditore" da je problem za delegaciju Srbije predstavljala odluka međunarodnog posrednika da Srbe sa Kosova ubuduće tretira kao manjinu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG