Dostupni linkovi

NEW YORK


Glavni tajnik UN Kofi Annan pred Vijećem sigurnosti pozvao je na prekid borbi kako se izbjegla humanitarna katastrofa i civilne žrtve. Annan je pozvao Hezbollah da oslobodi otete izraelske vojnike koje bi trebalo predati službenim libanonskim organima.
Prestanak borbi omogućiti će diplomaciji da ponudi dugotrajno rješenje za aktualnu krizu u regiji kako bi se osigurao mir na Bliskom istoku, kazao je Annan.
Američki ambasador John Bolton kazao je kako trenutačni prekid vatre nije rješenje, dok je Dan Gillerman, izraelski veleposlanik u UN izrazio nezadovoljstvo što u izvještaju glavnoga tajnika Vijeću sigurnosti nisu spomenute tri ključne riječi " teror, Iran i Sirija".

PRIJEDOR
U selu Rizvanovići, u blizini Prijedora, danas je organiziran ispraćaj posmrtnih ostatataka više od 300 Bošnjaka i trojice Hrvata, ubijenih u na području prijedorske općine tijekom rata. Za više od 1000 ljudi još se uvijek traga.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG