Dostupni linkovi

ST PETERSBURG


Američki predsjednik George W. Bush kazao je u subotu da je najbolji način zaustavljanja nasilja na Bliskom istoku, da Hezbolah položi oružje i prestane s napadima.
"Po mojoj procjeni, najbolji način da se zaustavi nasilje jeste da shvatimo zašto je uopšte došlo do nasilja. To se događa jer je Hezbollah ispaljivao rakete iz Libanona na Izrael i jer je Hezbollah zarobio dva izraelska vojnika", kazao je američki predsjednik
Na istoj Press konferenciji koju su uoči početka Summita G8 u Sankt Petersburgu održala dva predsjednika, ruski je Vladimir Putin kritizirao snažna izraelska bombardiranja. "Korištenje sile mora biti umjereno", rekao je on pokazujući podijeljenost mišljenja, koja bi ovog vikenda mogla dominirati susretom osam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG