Dostupni linkovi

SEUL/NJUJORK


SAD prihvataju kineski predlog o neformalnom sastanku ssest zemalja u cilju ponovnog ukljuccivanja Severne Koreje u pregovore oko njenog nuklearnog programa. Pomoccnik drzzavnog sekretara Kristofer Hil (Christopher Hill) je rekao da bi u tom sluccaju Bela kucca bila spremna na bilaterlane razgovore sa severnokorejskim predstavnicima tokom te konferencije ukoliko pristanu da na njoj uccestvuju.
U medjuvremenu, Japan je u petak vecce predao Savetu Bezbednosti predlog Rezolucije kojom se trazze kaznene mere protiv Severne Koreje, ukljucujuci i sankcije, zbog njenog ovonedeljnog testiranja raketa, od kojih su neke pale u japansko more. SAD, Britanija i Francuska podrzzavaju inicijativu Japana, dok su Rusija i Kina protiv.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG