Dostupni linkovi

LUXEMBURG


Šefovi diplomacije Evropske unije formalizirali su odluku o priznanju nezavisne države Crne Gore, "u skladu s međunarodnim zakonima i praksom".
Evropski ministri su ponovno "ohrabrili" vlade u Beogradu i Podgorici da nastave "neposredan i konstruktivan dijalog, kao i da surađuju konstruktivno u primjeni političkih, socijalnih i ekonomskih reformi".

ZAGREB
Republika Hrvatska priznala je Crnu Goru kao samostalnu i nezavisnu državu. Odluku o priznanju Crne Gore donjela je hrvatska Vlada na sjednici koja se održala nakon završetka sastanka predsjednika Stjepana Mesića i premijera Ive Sanadera. Vlada u Zagrebu prihvatila je Izjavu o suradnji s Crnom Gorom, kao i Izjavu kojom se prima na znanje da je Srbija pravna sljednica bivše državne zajednice Srbije i Crna Gore.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG