Dostupni linkovi

BRISEL


Koordinator Pakta stabilnosti za jugoistoccnu Evropu Erhard Busek izjavio je danas u Briselu da je Srbija izuzetno dobro saradjivala u regionalnim projektima, ali je ocenio da zemlju na putu u Evropu kocci to ssto " politiccari" ne govore jasno da u Srbiji postoji "problem Milossevichevog nasledja".
Povodom izjave visokog komesara EU Havijera Solane da bi pregovori sa Beogradom mogli biti nastavljeni ukoliko se pokazze da vlasti u Srbiji ccine sve da se pronadje Hasski optuzzenik Ratko Mladicc, Busek je u razgovoru sa novinarima sa zapadnog Balkana, kazao da "Mladich mora biti u Hagu".
"Bili smo strogi prema Hrvatskoj i (Anti) Gotovini, pa zato moramo biti strogi i prema Srbiji kad je u pitanju Mladich, kao i prema Bosni u sluccaju (Radovana) Karadzzicha", rekao je on.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG