Dostupni linkovi

508 - STEELSKE VJEŽBE


Mirna SADIKOVIC - Dženana HALIMOVIC - Marija ARNAUTOVIC - Jasna KRAGULJ - Muhamed BERBIC - Gordana KATANA


  • Korupcija ( miris ili smrad): kako vlasti u BiH nemaju namjeru ozbiljnije se pozabaviti suzbijanjem korupcije, preduzeće Savremena administracija uputilo je poziv OHR-u, nevladinim organizacijama i građanima da pomognu u borbi protiv ove bolesti bh. društva.

  • Steelske vježbe: direktor Zavoda za zapošljavanje FBiH novac namijenjen zapošljavanju već godinama „posuđuje“ firmama. Uprkos nalazima finansijske policije da je samo privatnim preduzećima podijeljeno 52 miliona KM, ni jedan federalni ministar nije smatrao da je to dovoljan razlog za smjenu direktora ove institucije.

  • I po babu i po stričevima: uoči reforme obrazovanja, ispitivali smo ima li nepotizma na sarajevskim fakultetima.

  • Butum ‘’Juga’’ jednu Tuzlu muzla: zbog slijeganja tla usljed eksploatacije soli, mnoga su tuzlanska naselja oštećena i srušena. U stotinu godina još ni jedna vlast nije iskazala volju da problem trajno riješi.

  • Zlatna su djeca: penzioneri ne mogu, ako to žele, ni posljednje godine života provesti u domovima penzionera. U ratu ih je mnogo uništeno, ne postoji interes da se obnavljaju, a mnogima je promijenjena i namjena.

XS
SM
MD
LG