Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predstavnici ministarstava pravosudja iz Srbije i Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine razgovarali su danas u Novom Sadu o medjusobnoj suradnji u istragama i sudjenjima za ratne zločine.
Naročita pažnja posvećena je medjusobnoj razmjeni informacija, dokaza i dokumentacije, približavanja sudjenja za ratne zločine javnosti.

BEOGRAD
Predsjednik Koordinacionog tijela za jug Srbije Rasim Ljajić priopćio je da je podnio ostavku na tu funkciju, pošto je srpska vlada uvela privremene mjere u Skupštinu općine Novi Pazar, što je izravno utjecalo na poziciju njegove Sandžačke demokratske partije.
Ljajić je odustao od ostavki na mjesta ministra Srbije i Crne Gore za ljudska prava i predsjednika Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim tribunalom, objašnjavajući da bi to u ovom trenutku , posebno u kontekstu ove druge funkcije – bila vrlo delikatna odluka.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG