Dostupni linkovi

DEN HAAG


Tuziteljstvo Haskog tribunala zatrazilo je danas, u zavrsnoj rijeci u procesu protiv Nasera Orica, da bivsem zapovjedniku obrane Srebrenice sud izrekne kaznu od 18 godina zatvora. Zastupnici obrane zatrazili su da on bude oslobodjen optuzbe za smrt najmanje sest zarobljenih Srba usrebrenickoj policijskoj stanici, te za okrutno postupanje prema pritvorenicima i unistavanje vise srpskih sela tokom 1992-93. godine.

DEN HAAG
Hrvatski general Ante Gotovina pojavio se u petak u sudnici Haškog suda prvi put nakon izjašnjavanja o krivnji 12. prosinca 2005., na statusnoj konferenciji na kojoj se razmatralo
stanje u predraspravnom postupku.
Gotovina je kazao da nema problema i da se osijeća dobro odgovorajući na pitanje suca o zdravstvenom stanju u "fizičkom i mentalnom smislu" te ima li kakvih prigovora na boravak u pritvoru Haškog suda.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG