Dostupni linkovi

ZAGREB


Predsednici vlada više evropskih država, među kojima i predsednici, premijeri ili vicepremijeri pet zemalja zapadnog Balkana, okupljaju se danas u Zagrebu gde se održava trodnevni Crans Montana Forum.
Najavljen je dolazak kancelara Volfganga Šisela (Wolfgang Schuessel), kancelara Austrije, trenutne države predsedavajuće Evropskom unijom i koordinatora Pakta stabilnosti jugoistočne Evrope, Erharda Buseka (Bussek).
Učesnicima skupa trebalo bi da se obrate predsednik Slovenije Janez Drnovšek i predsednici vlada Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije Adnan Terzić, Milo Đukanović i Salji Beriša (Sali Berisha) i potpredsednica Vlade Makedonije zadužena za Evropske integracije Radmila Sekerinska.
Najavljen je i dolazak predsednice Vlade Ukrajine Julije Timošenko.
Crans Montana Forum je međunarodni privredno-politički forum koji gotovo dve decenije organizuje skupove sa ciljem podsticanja međunarodnog dijaloga i stvaranja partnerstva između politike i privrede.
Na ovogodišnjem sastanku u Zagrebu trebalo bi, prema zvaničnim najavama, da bude reči o evropskim integracionim procesima, o saobraćajnim koridorima, stranim ulaganjima, turizmu i stvaranju pozitivne privredne klime na jugoistoku Evrope
XS
SM
MD
LG