Dostupni linkovi

BECC


SSef kosovskog pregovaracckog tima Ljutfi Hazirie je na danassnjem, trechem sastanku o decentralizaciji na Kosovu koji se odrzzava u Beccu, izjavio da su pregovori postali tezzi nego ranije i da su stavovi dve delegacije dijametralno suprotni.
Kako se saznaje, tokom prepodnevnog dela sastanka, dve delegacije nisu odmakle dalje od prve taccke, koja se odnosi na nadlezznosti opsstina. Predstavnici Beograda i Prisstine su, posle pauze, popodne nastavili trechu rundu pregovora na kojima je glavna tema dokument o decentralizaciji koji je saccinila kancelarija specijalnog izaslanika UN za status Kosova Martija Ahtisarija na osnovu zakljuccaka sa prva dva sastanka.
Srpska delegacija je prethodno, na jutrossnjem sastanku sa Ahtisarijem, iznela niz primedbi na dokument koji je njegova
kancelarija saccinila. Prema reccima cclana srpske delegacije Aleksandra Simicha, u dokumentu su sadrzzani i stavovi o kojima uopsste nije bilo recci na prva dva sastanka.
Pregovaracci iz Beograda su takodje zamerili ssto je Ahtisarijev zamenik Alber Roan, koji vodi pregovore o decentralizaciji, dokument doneo samo u Prisstinu, a ne i u Beograd.
Prema Simichevim reccima, naredni sastanak biche odrzzan krajem aprila, najverovatnije 28, a na dnevnom redu biche granice novih opsstina.
XS
SM
MD
LG