Dostupni linkovi

BANJA LUKA


Premijer Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u Banjaluci visokom predstavniku medunarodne zajednice u BiH Christianu Schwarzu–Schillingu da entitetska vlada nema nikakvih rezervi u ispunjavanju obaveza prema Haskom tribunalu. On je podsetio da je u okviru MUP RS-a formirana posebna jedinica koja ce baviti potragom za optuzenima za ratne zlocine.
Visoki predstavnik je istakao da je impresioniran konkretnim koracima koje premijer RS-a preduzima u borbi protiv organizovanog kriminala i ratnih zlocina jer je to neophodno kako bi pregovori s evropskom komisijom isli "glatko".
Dodik je rekao da Republika Srpska ne zzeli da opstruisse reformu policije ali ona mora biti sprovedena u skladu sa potpisanim Sporazumom
On je u nedelju vecce rekao da je reforma policije prihvatljiva jedino ukoliko policija RS ostane organizacioni deo bezbednosni struktura BiH", dodajucci da je to minimum ispod kojeg neće ići.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG