Dostupni linkovi

BECC


U Beccu je poccela trecha runda pregovora predstavika Beograda i Prisstine. Razmatra se dokument koji je na osnovu prva dva sastanka saccinila kancelarija specijalnog izaslanika UN za status Kosova Martija Ahtisarija.
Skupom u becckoj palati Auerspreg predsedava Ahtisarijev zamenik, austrijski diplomata Alber Roan.
Pregovaracci iz Beograda su se jutros najpre sastali sa Ahtisarijem da bi mu preneli nezadovoljstvo dokumentom koji se danas razmatra, ocenivssi da on nije dovoljno uskladjen sa zakljucccima sa prva dva sastanka i da sadrzzi neka pitanja koja uopsste nisu razmatrana.
Srpski pregovaraccki tim je Ahtisariju zamerio i to ssto je njegov zamenik, austrijski diplomata Alber Roan, doneo dokument samo u Prisstinu, a ne i u Beograd.
SSef prisstinskog pregovaracckog tima Ljutfi Haziri rekao je uocci poccetka sastanka da je cilj albanske delegacije da razgovara "o decentralizaciji koja che voditi ka nezavisnosti".
Naredni sastanak che, kako je izjavio cclan srpskog tima Aleksandar Simich, biti odrzzan krajem aprila, najverovatnije 28.
U kosovskoj delegaciji su pored Hazirija i Bljerim SSalja, Skender Hiseni, Fehmi Mujota i Enver Hodzzaj, Ardian Djini, Iljber Hisa i Sadik Idrizi.
Pregovaraccki tim Beograda pored Simicha ccine Slobodan Samardzzich, Goran Bogdanovich, Marko Jakssich, Bossko Mijatovich, Tomas Flajner i Gordana Matkovich.
XS
SM
MD
LG