Dostupni linkovi

BEOGRAD


CClan beogradskog tima za pregovore o statusu Kosova Marko Jakssich izjavio je da se srpski pregovaracci zalazzu za asimetriccnu decentralizaciju u pokrajini, kojom bi prvenstveno osigurali opstanak i povratak Srba na Kosovo.
Jakssich je na konferenciji za novinare u Beogradu kazao da su albanski pregovaracci pak shvatili decentralizaciju kao priliku za uspostavljanje vlasti i u delovima Kosova u kojima zzive Srbi, ne bi li im prekinuli veze sa Beogradom.
Zamenik specijalnog izaslanika Ujedinjenih nacija za status Kosova, Albert Roan izjavio je u ccetvrtak u Pristini da na Kosovu nece biti unutrasnje podele, kao ni upostave entiteta i autonomije.

TEHERAN
Najmanje 66 osoba je poginulo a hiljadu povrijedeno u zemljotresu jacine 6 stepeni Richterove skale koji je u petak pogodio iransku provinciju Lurestan.
Oko 330 sela je poruseno, rekao je na drzavnoj televiziji glavni guverner provincije Mohammad Reza Mohseni Sani.
Vechina stanovnika pogodjenih oblasti ostala je bez struje i gasa, a u prekidu su i telefonske linije. Iran se nalazi na seizmiccki aktivnom podruccju, gde se slabiji potresi dessavaju svakodneveno. U februaru 2005 poginulo je 612 ljudi, a povredjeno visse od 1.400.
U decembru 2003. godine potpuno je unissten istorijski grad Bam, kada je nastradalo 26.000 ljudi.
XS
SM
MD
LG