Dostupni linkovi

BEOGRAD


Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus izjavio je da je "poslednji momenat" da se sastane Savet za nacioanlnu bezbednost, kako bi se uspostavila civilna kontrola nad svim vojnim i civilnim obavesstajnim sluzzbama. "Apelujem na premijera (Vojislava) Kosstunicu, koji mozze da sazove sednicu Saveta, i na predsednika (Borisa) Tadicha, koji je do sada sabotirao rad (Saveta), ako stvarno zzeli da pomogne vladi, neka se ukljucci u rad saveta", rekao je Labus za B92, govorechi o neophodnosti ispunjavanja obaveza prema Hasskom tribunalu.
Savet je formiran u januaru kako bi koordinirao rad bezbednosnih sluzzbi, ali se nikada nije sastao jer je Tadich zatrazzio od vlade da preispita odluku o formiranju. On je zahtevao da predsednik Srbije predsedava savetom, a ne da se na ccelu tela smenjuju naizmeniccno predsednik i premijer.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG